Sluta kämpa, köp en Glänta!

Kultur – ett lättsamt alternativ till politiskt engagemang! Så försöker i alla fall tidskriften Glänta framställa sig själva i sitt senaste mailutskick med titeln Låt tummarna rulla i och med Glänta. För att dämpa sitt dåliga samvete över köttkonsumtion, turismimperialism och omvärldsignorans föreslår redaktionen att gemene man istället ägnar lite tid och pengar åt att tugga i sig skildringarna av andras engagemang. Alltså: strunta i alla impulser att försöka förändra något på riktigt, köp en tidskrift istället.

Känner du att du borde göra mer men att du inte riktigt hinner eller orkar bry dig? Har du klickat attending på de fem senaste demonstrationerna men haft annat att göra? Gråter du över köttbiten du efter att just ha läst Äta djur lik förbannat tuggar i dig? Tycker du att Ship to Gaza borde åkt till Syrien istället, medan du själv just bokat en resa till Thailand? Känner du att du helt enkelt borde vara en mer engagerad människa?

Genom ett stort nätverk av skribenter och konstnärer som gör så mycket att det räcker och blir över, är Glänta nu stolta över att kunna omvandla en del av detta engagemangsöverskott till dig som lider brist på engagemang men ändå vill göra något, litet!

”Engagemangsöverskott”? Ursäkta, men vad fan är det för något? Hur många av de medverkande skribenterna är beredda att instämma om att de ”gör så mycket att det räcker till och blir över”? Här kommer resten av mailet:

Du kan nu engagera dig via Sveriges just nu mest engagerade tidskrift och i vårt nya nummer få en del av Judith Butlers, Johannes Anyurus, Nina Björks och många andras (som dock inte är lika kända) rannsakande engagemang.

Och för endast 280 kronor får du inte bara detta, utan även resten av årets förhoppningsvis lika engagerade utgivning. Varje nummer av Glänta täcker tre till fyra månaders genomsnittligt västerländskt upplevt engagemangsunderskott. Teckna en prenumeration, luta dig tillbaka och låt dina rullande tummar bläddra dig igenom sidorna!

Konsumera produkten av vårt kulturarbete, så slipper du skämmas över din egen slapphänta livsstil! Eller vad försöker de egentligen säga?

Själv tappar jag totalt lusten att ens öppna numret, som nyss gled in genom mitt postinkast med en glad liten duns. Att beskriva tidskriftsläsandet som tumrullning, och dessutom framhålla det som alternativ till att aktivt kämpa för, ja, säg avskaffande av lagen om tvångssterilisering av transpersoner. Nej, nej, det är inte så viktigt att delta i någon sådan demonstration – du kan ju sitta hemma och läsa om vad vi har gjort! Glänta, vilka tror ni egentligen att ni är? Varför försöker ni sälja era nummer som avlatsbrev?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: